READING

Premiu inedit oferit colecționarelor de cărți

Premiu inedit oferit colecționarelor de cărți

Honey & Wax, o librărie specializată în crearea colecțiilor personalizate, găsirea și vânzarea cărților rare, au anunțat recent un premiu inedit: 1000$ oferit unei „colecții de cărți remarcabile creată și deținută de o femeie cu vârsta sub 30 de ani”.

Regulile concursului spun că o colecția demnă de câștig trebuie să fie concepută de către participantă, iar toate cărțile trebuie să îi aparțină. Colecția poate include cărți, manuscrise sau alte tipuri de publicații și poate fi organizată după autori, titluri, tehnică de printare, stil, culoare sau alt principiu. Colecțiile nu vor fi evaluate după criteriul mărime sau valoare materială, dar după originalitate și abilitatea de a-și manifesta unicitatea. Premiul recompensează creativitatea, coerența și rigoarea bibliografică.

Fondatoarele librăriei spun că au decis să ofere premiul doar persoanelor de sex feminin pentru că au un interes aparte în rolul pe care acestea îl joacă în domeniul comerțului cu cărți rare, atât cele care vând aceste cărți, cât și cele care le cumpără. Fondatoarele mai zic că le interesează și implicarea femeilor care lucrează în diverse industrii, precum publicitate, design, vânzarea cărților, etc., femei care au colecții unice, adunate după propriile principii și viziuni.

Din păcate, în concurs pot participa doar cetățenii de sex feminin din SUA. Dacă printre cititori avem cetățeni ai SUA, vedeți aici cum puteți aplica la concurs.

Comentarii

comentarii


Un om ca o mare. Follow on Instagram @veronica_zubcu

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE