READING

Primul festival literar dedicat lui Haruki Murakam...

Primul festival literar dedicat lui Haruki Murakami va avea loc în Filipine

Behold Murakami fans! În Manila (insulele Filipine), în premieră, va fi organizat un festival dedicat lucrărilor celui mai popular scriitor japonez – Haruki Murakami. Da, luăm o pauză în care să ne plângem de faptul că ne aflăm atât de departe de Manila și revenim la subiect.

Noutatea este, în primul rând, îmbucurătoare pentru fanii scriitorului care locuiesc în Manila, pentru că-i un eveniment gratuit.

Festivalul Haruki Murakami va dura 6 zile, însă evenimentele sunt „risipite” de-a lungul câtorva săptămâni. Festivalul va fi împărțit în 3 compartimente: discuții, vizionare și ascultare. Discuțiile vor fi moderate de însuși Murakami împreună cu experți literari, precum Alona Guevarra, Julz Riddle, John Labella, Luna Sicat Cleto, Mary Thomas și alții. Aceștia vor comenta liniile narative, metaforele și subiectele ascunse, dar și stilul de scriere al autorului.

A doua serie de evenimente va cuprinde vizionarea celor două filme turnate după nuvelele lui Murakami: „Pădurea norvegiană” și „Tony Takitani”.

Festivalul se va termina pe 23 martie cu un concert jazz (nu te poți lipsi de jazz la un festival dedicat lui Murakami) în cadrul căruia vor fi interpretate piesele menționate de scriitor în practic toate operele lui. Pe scenă vor urca muzicienii David Ezra, The 1966 Quartet, April Merced-Misa și Hiroku Kokubu Special Trio.

Mai multe informații despre festival puteți afla AICI.

P.S. Sunt sigură că mulți dintre voi nu sunt fanii lui Murakami, de asta am o întrebare. Care scriitori credeți că ar merita să aibă propriul festival?

Comentarii

comentarii


Un om ca o mare. Follow on Instagram @veronica_zubcu

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE