READING

Recomandări de cărți pentru dezvoltarea personală ...

Recomandări de cărți pentru dezvoltarea personală a copilului

O săptămână în urmă recomandam cărți cu povești pentru copii, iar astăzi ne-am aventurat să scriem despre cărțile destinate dezvoltării personale a micuților cu vârsta de până la 14 ani. De această dată tot am mizat pe părerile specialiștilor și am făcut o vizită librăriei Litera care are un „arsenal” de astfel de cărți pentru toate vârstele.

Începem lista noastră cu cărțile de colorat care, deși ar putea stimula potențialul creativ al copilașului, sunt la fel de potrivite și pentru maturi. În acest sens am selectat trei cărți: Menajeria, Alice în Țara Minunilor și Motive Tradiționale Românești. De menționat că cele selectate, cu excepția lui Alice care are personaje de colorat, ar putea fi atrăgătoare micuților cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, iar asta pentru că unele desene sunt mai complicate și figurile geometrice ar putea să-l plictisească pe un copilaș mai mic în favoarea unei cărți cu, bunăoară, personaje Disney.

Următoarea pe listă este cartea În căutarea Orașului de Aur de Stephen Biesty. Copilul va putea explora prin intermediul acestei cărți cele mai frumoase clădiri din lume, precum Empire State Building, Angkor Vat și Colosseum. Vor răspunde la ghicitori și vor învăța istorie, geografie, matematică și artă. Partea cea mai faină este că învață prin joc și vor fi motivați să cerceteze cartea pentru că la final îi va aștepta, drept recompensă, Orașul de Aur. Dacă aveți copii care au depășit vârsta de 5 ani, atunci trebuie neapărat să căutați cartea prin librării.

Cartea Enigmele lui Sherlock Holmes este la fel de interactivă pentru că propune copilului 138 de jocuri logice. Ar fi și mai potrivit să-i citiți copilașului, înainte să-i dați cartea asta, povestea Sherlock Holmes și cazul giuvaierului albastru. Copilul va fi familiarizat cu personajul și asta va garanta că micuțul explorator se va implica în quest-uri. Îl mai puteți și deghiza asemănător celebrului detectiv. Este potrivită copiilor care au trecut de vârsta de 10 ani.

Marea Carte de Jocuri Logice este potrivită copiilor cu vârste mai mari care au deja măcar cunoștințe elementare despre lume. Cartea conține ghicitori și enigme, 197 la număr, care caută să descifreze toate problemele, pornind din antichitate și până în prezent, care i-au pus pe oameni în încurcătură. Recomandată copiilor de la 14 ani.

O colecție extraordinară este și cea de la National Geographic care caută să explice lumea pe înțelesul celor mici într-o serie de cărți tematice. Eventual, animale, cosmos, dinozauri, insecte etc. Copilul va avea la dispoziție o serie de ilustrații sugestive, întrebări pentru a stimula interactivitatea și texte interesante. Cărți potrivite pentru micuții care au depășit vârsta de 4 anișori.

Bijuteria acestei liste este cartea Ateliere Montessori care propune o serie de activități relaxante și educative pentru părinți și copii. Cartea este structurată în cinci părți (ateliere Montessori, activități creative, yoga, meditație și povești relaxante), astfel încât fraza copilului „M-am plictisit! Hai să ne jucăm împreună!” n-o să-ți mai pară atât de groaznică. Ai activități cât pentru 52 de săptămâni.

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE