READING

Site-uri de unde poți descărca sau citi gratuit că...

Site-uri de unde poți descărca sau citi gratuit cărți electronice

Sunt autoare și deseori chestia cu „vreau cartea gratuit” sau „unde pot s-o descarc gratuit” mă exasperează. Asta pentru că scrisul este aceeași muncă pe care o face un spălător de vase, un taximetrist sau chiar un președinte. Toți vor să fie remunerați pentru efortul lor, inclusiv o vor și scriitorii. N-ai să-ți repari mașina fără să plătești mecanicului și n-ai să-ți construiești o casă fără să cumperi cărămidă. Așa stă treaba și cu lecturile.

Totuși, sunt biblioteci digitale și site-uri unde poți să citești sau să descarci legal cărțile. Fără să aduci vreo daună morală și materială autorului sau ție. Și pentru că echipa HaiBun ține cu sfințenie la respectarea dreptului de autor, dar și la cititorii săi, ne-am gândit că ar fi potrivit să întocmim o listă cu asemenea resurse online.

Română:

– Chiar dacă ai mai mari șanse să cumperi cartea electronică dorită de la Elefant, magazinul online îți oferă și 144 de volume pe care le poți descărca gratuit.

– Librăria online Bestseller tot îți oferă o serie de cărți electronice gratuite.

LiterNet are, de asemenea, o rubrică cu volume gratis.

– Clasicii literaturii mondiale și românești pot fi descărcați gratis pe Cărți Bune.

Biblioteca sec.XXI îți pune la dispoziție mai multe volume, dar vă îndemn să fiți atenți la drepturile de autor.

Engleză:

ReadAnyBook este o bibliotecă online cu peste 400.000 de volume disponibile. Trebuie doar să te loghezi și ai acces liber la orice carte îți dorești tu.

Open Library îți pune la dispoziție peste 1.000.000 de e-book-uri pentru a le citi, împrumuta sau descărca.

Project Gutenberg îți oferă acces la 50.000 de cărți electronice gratuite.

The Free Library are un număr impresionant de cărți și periodice.

Library of Congress îți oferă un număr mai mic de cărți pe care le poți citi online.

The Perseus Catalog este platforma tocmai potrivită pentru pasionații de literatură antică, catalogul indexând aproximativ 4000 de cărți.

The Classic Reader – găsești aici o colecție de cărți ale clasicilor.

– Dacă accesezi Just English vei găsi mai multe site-uri împărțite pe categorii și de unde poți descărca cărți gratuite, inclusiv un site Biblioteca românească.

Digital Public Library of America – sursă prețioasă cu peste 5 milioane de cărți, articole și studii.

Europeana Collections – găsești aici nu doar cărți, ci și colecții de fotografii, muzică și clipuri din toată Europa (30 de milioane de articole).

Lecturi bune vă doresc!

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE