READING

Travel books: Librărie – galerie budistă pe ...

Travel books: Librărie – galerie budistă pe malul Mării Baltice

Când am început să-mi planific vacanța de vară în Hamburg, am dat un search pe Google pentru a găsi librării/biblioteci unice, interesante, care ar fi un must to visit. Dar, spre dezamăgirea mea, n-am găsit nimic curios și care să-mi aprindă ochișorii.

Totuși, minunea nu s-a întâmplat în Hamburg, ci în Timmendorfer Strand, o stațiune de vacanță pe litoralul Mării Baltice. Acum, vă rog, să vă imaginați scena: eu merg pe o alee pe malul mării, beau o bere (în Germania ar fi nepoliticos să nu bei bere), privesc trecătorii până când printre toate hotelurile albe și sclipitoare, terenurile de minigolf și zecile de tarabe cu mâncare și băutură, văd o grădină japoneză.

Ei, și ca toți turiștii, m-am dus să casc gura, căci e mai neobișnuit să dai peste o casă în stil japonez în mijlocul unei stațiuni nemțești. „Casa” s-a dovedit a fi o galerie – librărie budistă. Primul impuls a fost să mă descotorosesc de bere, să văd dacă nu arăt ca o momâie și să intru. Așa și am făcut.

La ora cu pricina librăria nu avea mulți vizitatori și am putut să observ o mulțime de statui cu Buddha amenajate printre rafturile cu cărți. Nici cărțile din librărie nu erau „întâmplătoare”. Nu am văzut cărți de beletristică sau ficțiune, în schimb, aveau multe albume de artă, cărți de filosofie, religie și spiritualitate, cărți de bucate și altele de genul. Am pus ochiul pe un album și am vrut să mi-l procur, dar era în germană și, brusc, a devenit neinteresant.

M-am apropiat de librară ca să aflu istoria locului și mai multe detalii despre conceptul librăriei. Din păcate, ea nu prea vorbea engleza, iar eu, cu excepția saluturilor uzuale „Danke” și „Guten Tag”, nu știam nimic în germană. Dar a fost drăguță și mi-a oferit o broșură informativă și o adresă web.

Deci, până la urmă am aflat că Galeria Mikado este, în primul rând, un templu budist. În Germania există 3 astfel de galerii, însă doar cea de pe malul Mării Baltice este și librărie. S-a mizat pe construcția unei mici oaze asiatice, unde domină liniștea, pacea și arta. Fiecare galerie Mikado conține sculpturi hand-made, lucrate după tehnici asiatice, iar fiecare statuie este unică.

Pînă la urmă, într-o călătorie nu este atât de important să cauți și să planifici, dar să poți să găsești.

Dacă în curând revii dintr-o vacanță și ai văzut ceva despre care vrei să ne povestești, te așteptăm să completezi rubrica Travel Books cu o istorioară. Doar scrie-ne un mesaj!

Comentarii

comentarii


Un om ca o mare. Follow on Instagram @veronica_zubcu

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE