READING

Un artist britanic confecționează bijuterii din că...

Un artist britanic confecționează bijuterii din cărți

Astăzi vorbim despre bijuteriile literare la propriu și despre cărțile care l-au inspirat pe Jeremy May. Artistul din Londra și-a căpătat faima după ce a transformat prima carte în bijuterie. Lucrările sale au o valoare dublă pentru că artistul știe povestea din spatele cărților pe care le recrează.

Cum se întâmplă magia? Jeremy May cumpără cărți dintr-un magazin local, le citește, alege lucrul care l-a inspirat cel mai mult și transformă paginile în sculpturi care vor fi purtate. Scopul lui Jeremy este să le ofere oamenilor ocazia de a se îndrăgosti de cărți din nou și din nou.

Procesul de creare e bijuteriilor este migălos. Primul pas este cel de îndepărtare cu grijă a paginilor pe care le-a ales din carte, după care artistul laminează aproximativ câte 100 de coli de hârtie împreună, creează forma piesei și aplică un strat de luciu pentru a oferi un aspect finisat lucrării. Bijuterile pot fi reintroduse în spațiul din cadrul cărții. Majoritatea pieselor pierd cuvintele și imaginile care au stat la originea lor, dar totuși bijuteriile rămân un indice al vieții anterioare pe care le-au avut fragmentele extrase din carte.

Înserarea lucrărilor înapoi în carte este specificul creatorului Jeremy May, reîntorcerea bijuteriilor la sursa lor materială, pare o formă de exprimare artistică a cuvântului tipărit. Bijuteriile pot fi o privire în interiorul cărții, iar May este ghidat de gândul că hârtia poate fi nu doar un text purtător, o ilustrație, ci și o istorie, o emoție trăită intens.

Cât de plăcut este să știi că inelul sau brățara pe care o porți a fost formată dintr-o carte, iar istoria care a inspirat pe cineva bucură acum privirea altora prin frumusețea sa.

Pe Jeremy May în găsiți AICI.

PC: www.littlefly.co.uk

Comentarii

comentarii


Sunt Vinerea lui Robinson Crusoe. Follow on Instagram @laura_mur_

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE