READING

Un hotel fascinant din Paris cu inspirații literar...

Un hotel fascinant din Paris cu inspirații literare

Ți-ai făcut deja planuri pentru vacanță? Dacă nu și ai timpul și banii necesari, atunci ar fi cazul să vezi ce-ți propune un hotel fabulos din Paris. Asta pentru că vei avea un room service literar, promit proprietarii.

Le Pavillon des Lettres are 26 de camere, după numărul de litere în alfabet, și fiecare dintre acestea aparțin unui scriitor faimos sau unui personaj. Poți sta în camera numită în cinstea lui Hans Christian Andersen, Charles Baudelaire, Gustave Flaubert, Victor Hugo, William Shakespeare, Voltaire, Virginia Woolf sau Emile Zola. Conform descrierii de pe site-ul oficial, fiecare cameră poartă amprenta scriitorului, iar pe pereți vor fi inscripționate versuri din poezii sau fragmente din nuvele. Unde mai pui că pe durata șederii în hotel vei avea acces la cărți pe care să le citești în timpul prânzului sau înainte de culcare.

Acum dacă am reușit să te conving, fii sigur că ți-ai făcut rezervarea din timp. O cameră pentru una sau două persoane va costa nu mai puțin de 200 de euro pe noapte, dar avizii călători și cititori sunt întotdeauna pe fază, luând în considerație că și hotelul a apărut peste tot în presă.

În același timp, hotelul mai are grijă să ofere turiștilor care nu vorbesc franceza și niște cursuri lingvistice rapide. Astfel vei cunoaște frazele uzuale menită să te ajute să explorezi Parisul. Un profesor va veni direct în camera ta pentru o lecție intensivă de două ore, dar fii atent că acestea nu sunt incluse în preț. Pentru o astfel de plăcere va fi nevoie să scoți din buzunar peste 330 de euro.

Îmi imaginez că trebuie să fie o experiență absolut fascinantă, de asta, vă rog să mă scuzați, mă apuc de muncă să-mi fac bani de călătorie!

PC: www.pavillondeslettres.com

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE