Unde citim vara: locuri low budget

Acum câteva zile, Doina a scris despre terasele din Chișinău unde poți citi nestingherit pe timp de vară. Pe cît de mult îmi plac mie terasele la care se toarnă limonadă în pahare, unde muzica se revarsă din boxe, iar băieței frumoși îți fac din ochi, uneori le evit. Cititorii au nevoie și de puțină liniște, au nevoie să mai schimbe decorul, iar uneori chiar să se retragă cât mai departe de lume pentru a absorbi fiece părticică din carte, nefiind deranjați de nimeni. Unele terase nu sunt compatibile cu subiectul cărții sau cu dispoziția cititorului, unele terase nu ne plac, iar alteori suntem faliți din cauza că am cheltuit practic toți banii de buzunar pe cărți.

Din această cauză, eu vă sugerez câteva locuri low budget pe care să le „încercați” în escapadele literare.

Parcurile sunt cele mai accesibile locuri pentru a citi. Eu aș recomanda Valea Morilor, Dendrariu și Grădina Botanică. Sunt mai curate și au spații întinse, fiind destul de ușor să găsești locuri fără oameni.

Strada Pîrcălab este o adevărată comoară, în special pentru că este practic pustie pe toată durata zilei. Aici, la intersecția cu strada Șciusev, sunt 2 bănci singuratice, unde poți face un popas de câteva minute.

Iar la intersecția cu strada 31 August 1989 este o bancă pe care fiecare ar trebui să o încerce.

Pe scări

Chișinăul abundă în scări vechi și noi. De exemplu, Teatrul de Operă și Balet, Palatul Național, intrarea în Valea Morilor). În orașul vechi nu prea găsești bănci, iar scările sunt o bună soluție pentru a-ți odihni picioarele și a citi câteva rânduri.

În curțile/grădinile interioare

Acestea-s preferatele mele. Sunt mai greu de depistat, pentru că în Chișinău sunt cam puține grădini interioare accesibile, dar avem mai multe curți. Prin centrul vechi sunt câteva curți ascunse și liniștite care abia așteaptă să fie descoperite. Dacă ar fi să comentez curțile din celelalte sectoare ale orașului, aș zice că e mai greu să găsești una pe măsura pretențiilor de cititor. De exemplu, la Ciocana, unde locuiesc, nu prea sunt curți care să aibă scaune în stare bună, umbră, liniște și să mai fie curate.

În muzee

Poate nici nu te-ai gândit la această opțiune, dar muzeele sunt practic mereu goale. Aici este răcoare, liniște și poți sta până la ora de închidere.

În pădure

Liniște, umbră, natură, aer proaspăt și încă alte zeci de motive pentru care să citești în pădure! Poți combina orele de lectură cu un picnic, poți face plimbări între capitolele cărții, poți medita și analiza în liniște și pace unele pasaje din carte.

În hamac

Of, știu, hamacurile nu atârnă de fiecare copac, dar dacă dați de unul, privatizați-l pentru câteva ore. De altfel, un hamac ar fi o investiție bună pentru mai mulți ani. Așa îți asiguri un loc de lectură și poți să-l iei cu tine practic oriunde: în pădure, la balcon, în grădină, în mijlocul orașului unde îl atârni de doi stâlpi, etc.

 PC: LinkedIn

Dacă ai alte sugestii, lasă un comentariu! Aș vrea să descopăr și alte locuri interesante și perfecte pentru o lectură.

Comentarii

comentarii


Un om ca o mare. Follow on Instagram @veronica_zubcu

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE