READING

Unde găsești cărți gratuite despre artă

Unde găsești cărți gratuite despre artă

Suntem sigure că printre noi avem mari amatori de arte plastice și, de cele mai multe ori, n-am ajuns ori nu ne putem permite să vedem cele mai mari muzee din lume. Dar așa se face că digitalizarea masivă ne permite să fim mai aproape de capodoperele marilor pictori, chiar și de la distanță. Se presupune că în 20 de ani toate textele și imaginile vor fi complet scanate și disponibile online. Primii pași în acest sens au fost făcuți. Muzeul MET din New York, muzeul Tate din Londra și muzeul Van Gogh din Amsterdam deja propun mii de resurse pentru utilizatori fără să perceapă nicio taxă.

Noi ne-am propus să adunăm în acest articol cele mai importante fonduri gratuite online ale muzeelor care conțin cărți despre artă, picturi și imagini pe care să le accesezi după placul tău.

Îți propunem să începi cu arhiva Getty care conține 250 de cărți, Getty Research Portal cu peste 100.000 de publicații, Guggenheim cu 98 de cărți gratuite și MET cu 502 cărți online.

Alte colecții disponibile, în parte cu picturi și imagini, găsiți în lista următoare:

Google Art Project

Muzeul Național al Norvegiei

Universitatea Stanford

Biblioteca Britanică

Muzeul Britanic 

Muzeul de Artă Modernă din New York

Muzeul din Noua Zeelandă

Galeria Națională de Artă din Washington

Biblioteca Publică din New York

The Smithsonian

The Tate

Muzeul Van Gogh din Amsterdam

Dacă mai cunoști și alte surse, așteptăm să ne scrii în comentarii.

PC: Tabloul Persistența memoriei de Salvador Dali/Wikipedia

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE