READING

Unde poți dona cărțile de care nu mai ai nevoie

Unde poți dona cărțile de care nu mai ai nevoie

Se întâmplă să nu mai ai loc pe raft, te-ai plictisit, nu-ți plac sau nu mai ai nevoie de unele cărți. Soluția ar fi să le donezi, căci mare-i păcatul tău dacă le arunci la gunoi, așa cum a făcut-o un locuitor al Chișinăului. Asta pentru că orice carte merită o a doua șansă și mai credem că orice carte are cititorul său, fie cartea bună sau rea.

 PC: Facebook/Dana Oleinic

Deci, înainte să te grăbești s-o arunci sau s-o distribui pe la punctele de colectare a maculaturii, ai grijă să treci prin lista noastră. S-ar putea ca volumele tale să-și recapete utilitatea sub alte forme și în alte circumstanțe.

1.Avem o mulțime de biblioteci stradale care stau goale. Chiar dacă localnicii noștri nu i-au înțeles scopul și nu s-au grăbit să întoarcă cărțile înapoi așa încât să ajungă pe mâna altcuiva, nu te grăbi să renunți la idee. Oricum cartea ta va ajunge la cineva acasă, chiar și cu șansa să nu mai fie returnată.

Găsești biblioteci stradale pe teritoriul centrului Artico, una pe strada Pușkin lângă Tucano și alta pe strada Viilor 36/1 lângă librăria Bestseller.

2. Avem copii nevoiași și abandonați care au nevoie de cărți, dar nu și le pot procura. Tu le poți face o bucurie și împărtăși cu ei plăcerea lecturii. Găsești AICI o listă cu școlile internat sau case de copii care abia te așteaptă.

3. Avem o mulțime de cititori înrăiți pe rețelele de socializare și ei ar fi absolut încântați să primească gratuit o carte. Încearcă să scrii în grupurile de pe Facebook. Sunt absolut sigură că se va găsi un nou stăpân pentru cartea de care nu mai ai nevoie. Cele mai populare grupuri sunt „Eu citesc”, „Citesc, deci sunt sexy”, „Ce carte citești”, „Cărți de citit”.

4. Poți să le donezi la unele biblioteci școlare. Știm foarte bine că de cele mai multe ori bibliotecile școlare, mai ales cele din sate, nu oferă o gamă largă de lecturi. Este în puterea ta să-i ajuți cu noi titluri. Le poți dona la școala din satul bunicii tale.

5. Mai avem oameni care comercializează cărți cu amănuntul pe stradă. Mulți dintre ei sunt bătrâni. Le mai oferi șansa să-și câștige o bucată de pâine, dacă îi dai câteva cărți din colecția ta. Una dintre aceste pieți stradale se află pe strada Dokuceaev sau pe strada Ștefan cel Mare lângă Piața Centrală.

6. Mai sunt și închisorile. Oamenii privați de libertate au foarte mult timp liber, deci cărțile tale ar putea să-i ajute să scape de lumea apăsătoare din penitenciar și să descopere alta nouă. Poate chiar să le răstoarne viziunile. Cel mai aproape este Penitenciarul numărul 13 din capitală.

Dacă mai ai vreo idee despre locurile unde ar putea să ajungă cărțile de care ne-am plictisit, nu ezita să ne scrii în comentarii.

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE