READING

(VLOG) 2017 HaiBun Reading Challenge. Ce cărți am ...

(VLOG) 2017 HaiBun Reading Challenge. Ce cărți am citit în august

8 luni de reading challenge au trecut cu succes și cel mai mult ne bucură că încă sunteți alături de noi și respectați cu strictețe temele pentru lectură. În luna august am citit o carte controversată, iar alți 8 cititori ne-au trimis cronici pe Goodreads cu impresiile lor, păreri pe care le-am compilat în videoul de mai jos.

Gregory a citit „Cele 120 de zile ale Sodomei”, carte care i-a oferit toate senzațiile posibile – dezgust, admirație, mâhnire – fără să fie în stare să ne zică la final dacă i-a plăcut cartea sau ba, atât de controversată este. 

Corina și-a trecut pe listă cartea „Mințile lui Billy Milligan” de Daniel Keys despre care spune că a ținut-o într-un suspans permanent și este o lectură cu adevărat interesantă. 

Diana a citit „1984” de George Orwell pe care o numește o carte „răvășitoare”, atât prin subiectul distopiei ce depășește orice realitate totalitară, cât și prin narațiunea foarte apăsată care îți stoarce gândirea ca pe o lămâie. Tot ea a mai citit „Farenheit 451” de Ray Bradbury.

Ana a bifat cartea „Fata dispărută” de Gillian Flynn, un roman în care este povestită evoluția relației de cuplu, aparent perfectă, dintre Amy si Nick. I-a plăcut minuțiozitatea cu care autorul a reușit să construiască o acțiune în care planurile narative și temporale sunt bine împletite și fiecare detaliu este bine gândit, elementul cel mai important fiind suspansul țesut de autoare. 

Veve a citit „Doamna Bovary” de Gustave Flaubert și spune că i-a plăcut descrierea adulterului din perspectiva femeii. Morala pe care a extras-o din această poveste este că femeile înșeală din curiozitate sau adulterul are baze materialiste. Așa să fie? 

Anastasia a citit „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood, autoarea prezentând perspectivele unei societăți patriarhale cu un regim teocratic creștin dus la extremă, unde femeile sunt lipsite de orice drept și sunt împărțite în categorii în depedență de utilitatea lor. Ea crede că ar putea fi femeia-personaj Moira, cea care mereu caută căi de evadare. 

Cronicile integrale le puteți citi AICI. Nu uitați că în septembrie citim o carte a unui autor clasic și vă așteptăm părerile pe Goodreads AICI până la 30 septembrie.

Mulțumim tuturor care au tărie și se țin de challenge împreună cu noi.

Comentarii

comentarii


Un om ca o mare. Follow on Instagram @veronica_zubcu

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE