READING

(VLOG) 2017 HaiBun Reading Challenge. Ce cărți am ...

(VLOG) 2017 HaiBun Reading Challenge. Ce cărți am citit în octombrie

În luna octombrie ne-am propus să citim thrillere, mistery sau crime, provocare pe care am așteptat-o tot anul, asta pentru că multe dintre colegele din echipa HaiBun sunt amatoare ale genului. Susținătoarea noastră, ca și luna trecută, a fost editura Litera Chișinău care ne-a pus la dispoziție o serie de titluri. Cea mai tare dintre toate s-a dovedit cartea Tot ce nu ți-am spus de Celeste Ng pe care o găsiți în librării și magazinul online al editurii.

La fel de implicați au fost și prietenii noștri de pe Goodreads care participă activ la HaiBun Reading Challenge. Aceștia ne-au trimis o serie de recenzii în grupul nostru, loc unde poți să ne găsești și tu, dacă n-ai făcut-o până acum. Iar părerile lor am avut grijă să le compilăm în videoul de mai jos:

Bunăoară, Diana a citit nuvela Domnișoara Cristina de Mircea Eliade și a rămas încântată de ceea ce a descoperit. Ea spune că nu s-a gândit niciodată că l-ar putea redescoperi pe Eliade în felul acesta:„Scrisul lui rămâne tot atât de expresiv, pe alocuri mistic, iar subiectul atârnă pe marginea abruptă a celor două lumi, vii și morți”.

Gregory a citit Krucifix de Serge Brussolo. El povestește că acțiunea are loc pe timp de război, într-un viitor unde nu mai sunt răniți, unde medicii devin niște gropari ambulanți, unde înmormântarea e mereu sub formă de cenușă. Un război nu doar material, ci și spiritual. Mai departe, zice el, trebuie să descoperi singur.

Laura a citit Tot ce nu ți-am spus de Celeste Ng. Cartea, mărturisește Laura, are multă dramă în ea, dar cu siguranță va fi pe lista ei de recomandări. Nuvela este mică după volum, dar greutatea e adusă de povestea ei pentru că reflectă tragedia unei familii.

Doina a citit Femeia în alb de Wilkie Collins. Îi pare o operă extrem de bună. Doina nu obişnuiește să citească despre carte înainte de lectură pentru a evita spoilerele, din acest motiv, abia pe la jumătatea operei, și-a dat seama că are peste 150 de ani. E tot utilă şi captivantă. O recomandă cu încredere.

Ana a citit Fetele de Emma Cline. Cartea, spune Ana, tratează o problemă a adolescenților, care este și acum actuală, și anume că un moment scăpat de sub control îți poate schimba radical viața, și nu spre bine.

Veve a citit Miss Peregrine de Ransom Riggs. Spune că primul volum al seriei nu i-a plăcut foarte mult, i-ar da 2 stele. Acțiunea n-a făcut-o să-și dorească să citească și celelalte volume. Poate și vârsta e de vină, mărturisește ea, sau poate că nu vede nicio carte de genul la fel de bună ca Harry Potter.

Anastasia a citit Sub Dom de Stephen King. Cartea s-a dovedit a fi una extrem de bună, un fel de ghid de supraviețuire în condiții extreme. I-a plăcut faptul că autorul a reușit să păstreze suspansul până la finalul romanului, dar și să construiască un deznodământ neașteptat.

Vă amintim că în noiembrie citim distopii. Ne găsiți pe Facebook și Instagram, dar așteptăm să ne scrieți și pe Goodreads, la finalul lunii, părerile despre cărțile care v-au plăcut sau nu.

Comentarii

comentarii


Un om ca o mare. Follow on Instagram @veronica_zubcu

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE