READING

(VLOG) 2017 HaiBun Reading Challenge. Ce s-a citit...

(VLOG) 2017 HaiBun Reading Challenge. Ce s-a citit în februarie

În 2017 am lansat HaiBun Reading Challenge cu o listă de 12 provocări pentru fiecare lună a anului, iar în februarie s-au citit cărțile scrise de autori basarabeni. Cei care s-au implicat activ în acest challenge ne-au trimis și câte o cronică pe Goodreads, iar noi am avut grijă să le compilăm în acest video.

In total, am primit 19 cronici. Printre cele mai populare cărți scrise de autori basarabeni se numără VinilulAna a scris că i-a plăcut încă de la prima pagină, textele fiind scurte, dar cu impact puternic. Crede că e o carte pe care fiecare ar trebui s-o citească. Lidia a scris că Vinil i-a provocat o serie de amintiri și că i s-a părut un generator continuu de nostalgie. Doina spune că Vinilul este o carte atât de universală, încât mulți cititori ar putea exclama „e despre mine”.

O altă carte care a intrat în topul preferințelor este Vara în care mama a avut ochii verzi de Tatiana Țîbuleac. Anastasia ne-a mărturisit că privea sceptic cartea Tatianei Țibuleac, dar recunoaște că această carte i-a plăcut mult. Creează emoții controversate care sar dintr-un diapazon de frecvență în altul. Ana a găsit cartea prea brutală, deci categoric n-a fost pe gustul ei. Tot de Tatiana Țîbuleac s-a mai citit Fabule Moderne. Doina zice că i-a plăcut cel mai mult dintre cele 3 cărți pe care le-a ales pentru acest challenge.

VeVe a citit cartea Când bunicul era nepot de Aureliu Busuioc și care i-a amintit de aventurile lui Nică din Amintiri din copilărie. Este ușor de citit, adolescentină, despre familie, copilărie și puterea salvatoare a animalelor necuvântătoare. Tot o carte de Busuioc a citit și Cristina. E vorba de Singur în fața dragostei. Ea spune că n-a reușit s-o vrăjească.

Lidia a citit și 513 de Zina Zen. Ea povestește că această nuvelă i-a fost ca un balsam pentru suflet după o frângere de inimă. Nu i-a plăcut excesul de propoziții scurte și i-a lipsit o descriere mai amănunțită a acțiunii, dar senzația de bine oricum a rămas. Despre această carte Maria zice că nu i-a adeverit așteptările, dar că a văzut frumosul din carte.

Cătălina a citit Kinderland de Liliana Corobca și spune că această carte este despre dor. Dorul crâncen de părinţi. Părinţi plecaţi prin ţări străine după „bani lungi”.

Cristina și Ana au mai citit În umbra pașilor tăi de Vitalie Cipileaga despre care au spus că este o carte lejeră pe care s-o citești într-o zi de vară. O carte ușor citit.

Anastasia a citit cu sufletul la gură și Tema pentru acasă de Nicolae Dabija și i s-a părut un roman excepțional în care autorul împletește frumosul și tragicul atât de armonios. Este o carte despre suferință, dragoste, credință, viață și moarte. 

Cronicile integrale le puteți citi pe Goodreads, iar noi vă așteptăm în martie cu o carte scrisă de un autor japonez. Nu uitați să ne scrieți părerile tot pe Goodreads.

Comentarii

comentarii


Un om ca o mare. Follow on Instagram @veronica_zubcu

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE