READING

(VLOG) Top 6 cărți cu vampiri pe care merită să le...

(VLOG) Top 6 cărți cu vampiri pe care merită să le citești

Nu sunt puține cărțile cu și despre vampiri pe piața editorială, dar, de cele mai multe ori, sunt texte de duzină, seci ca scriitură și dialoguri lipsite de dramă. În plus, mai știu că sunt mulți din cei care adoră aceste personaje mistice și ar fi păcat să-și irosească timpul doar cu Jurnalele Vampirilor. De asta am pregătit o selecție cu 6 cărți tari despre vampiri pe care merită să le citești, cu excepția Draculei lui Stoker care este un must prin definiție.

Lista începe de La Morte Amoreuse de Theophile Gautier. Nuvela lui Gautier spune povestea preotului Romuald care se îndrăgostește de Clarimonde, o curtezană de la palatul Concini și care se dovedește a fi un vampir. Ea, în rolul ei de femeie fatală, reușește să-l facă pe preot să renunțe la jurămintele sale și să-l atragă într-o viață extravagantă. Totuși, Clarimonde este și extrem de afectuoasă, contrar tuturor miturilor legate de vampiri.

A doua nuvelă, La Ville-Vampire, este scrisă de Paul Féval și publicată în 1875. Protagonista nuvelei este scriitoarea Ann Radcliffe care încearcă să-și salveze prietenii de un vampir. În plus, vampirii lui Feval sunt cu adevărat cei mai grotești pentru că pot lua diferite forme, inclusiv cea de papagal.

Mai încercați nuvela Carmilla (1872) de Joseph Sheridan Le Fanu, poveste care a inspirat și Dracula lui Stocker. Protagonista, Laura, trăiește într-un castel din sudul Austriei împreună cu guvernantele și tatăl său. După un accident petrecut în apropierea lor, la castel ajunge și găsește adăpost Carmilla. Iar de aici începe să se contureze întreaga aventură erotică dintre cele două, inclusiv Laura descoperă că această Carmilla este un vampir.

Din romanele contemporane aș miza pe Salem’s Lot al scriitorului Stephen King despre cum un mic oraș este invadat de vampiri. La fel de bună este cartea suedezului John Ajvide Lindqvist, Lasă-mă să intruo poveste tristă despre adolescența însingurată a lui Oskar și prietenia lui ciudată cu Eli. Închei acest Reading List cu Sunt o legendă de Richard Matheson. Protagonistul acestei cărți este Robert Neville, unicul supraviețuitor al unei pandemii în urma căreia oamenii s-au transformat în vampiri.

Așteptăm în comentarii cărțile voastre preferate cu vampiri.

Comentarii

comentarii


Am visat aseară că mâncam alături de Monstrul Zburător de Spaghete. Mi-a întins o bere și mi-a spus s-o beau acum… cât n-am ajuns în iad. În iad berea e caldă și stripperii bătrâni. Follow on Instagram @doinafikhman

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
CUNOAȘTE-NE